6 Νοεμβρίου 2012

Διάβασα στο "The Cosmic Telegram" του γνωστού Αστρολόγου Γιώργου Πανόπουλου το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο:

Το κάθε ένα είναι ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο στάδιο σε ένα μονοπάτι που περιλαμβάνει ολόκληρη τη ζωή... Οι ποιότητες των δώδεκα ζωδίων, ως σύμβολα της ζωής στο ηλιακό μας σύστημα, διαδέχονται η μία την άλλη σε μια αέναη κυκλική κίνηση, που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Ο καθένας μας, με τη γέννησή του, «σταματάει» τον κύκλο και εισέρχεται στο παιχνίδι της ζωής. Στη σύγχρονη δυτική αστρολογία, ως καθαρά συμβολική έναρξη της ζωής θεωρούμε το ζώδιο του Κριού, ενώ την κατάληξή της σηματοδοτεί το ζώδιο των Ιχθύων.

Η αρχή και το τέλος του ζωδιακού έχουν καθαρά συμβολικό νόημα και σε καμία περίπτωση ότι οι Ιχθύες δεν εκπροσωπούν μια ανώτερης τάξης ενέργεια και οι Κριοί μια κατώτερη. Το παζλ της ζωής συντίθεται συγχρόνως και συνεχώς και από τις δώδεκα ενέργειες και καμία δεν μπορεί να επιβιώσει από μόνη της. Σαν μια κινηματογραφική ταινία, που εμείς γινόμαστε μάρτυρες ενός αποτελέσματος για το οποίο έχουν εργαστεί δεκάδες άνθρωποι με ξεχωριστούς, διακριτούς και ισάξιους ρόλους.

Περισσότερα >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας και οι προτάσεις σας δεκτά. Φυσικά, αν κάποιο σχόλιο περιέχει προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφεται άμεσα.